Een illustratie van veelgestelde vragen door Insiting

Veelgestelde vragen

Het hangt er een beetje vanaf. Wil je een eenvoudige one-pager of een uit de kluiten gewassen webshop? De totale kost is afhankelijk van het aantal te ontwerpen pagina's en het aantal features. Met andere woorden: hoe meer werk erin kruipt, hoe duurder de website. Laat je dus geen zaken aanpraten die je niet nodig hebt. Focus op het behalen van je doelen op korte termijn en kies voor een solide basis. Later kan je met een professionele gebouwde website nog alle kanten uit. Wil je meer weten over hoe de kostprijs van een website bepaald wordt? Klik hier om er meer over te lezen in ons blogartikel.

Online marketing is het geheel van marketing inspanningen om online je producten of diensten aan de man te brengen. Tegenwoordig is het een brede term geworden voor heel wat activiteiten. Hieronder zie je een beknopt overzicht van de belangrijkste zaken:

 • Zoekmachinemarketing: Adverteren op zoekmachines zoals Google en Bing.
 • E-mailmarketing: Het uitsturen van nieuwsbrieven.
 • Affiliate marketing: Samenwerken met andere websites om naar elkaar door te linken.
 • Contentmarketing: Verspreiden van informatie in de vorm van beeldmateriaal, infographics, blogberichten, ...
 • Social media marketing: Het bereiken van je doelpubliek op sociale media zoals Instagram, Facebook, Twitter en LinkedIn

Eerst en vooral: er is niets mis websitediensten zoals Squarespace of Wix. Je kan betrekkelijk eenvoudig een website opzetten waarmee je het hoogstnodige bereikt. Zit je met een beperkt budget maar wil je al wel een website, dan zouden wij zeggen: "Ga er voor!". Echter bereik je nogal snel enkele limieten. Omdat deze websitediensten iedereen tevreden moeten stellen, moeten ze veel compromissen maken. Hierdoor bots je al snel tegen enkele limieten aan. De flexibiliteit die je in het begin krijgt om je website vorm te geven, geraakt verloren wanneer je wil uitbreiden of aan online marketing wil doen.

Automatisatie blijft een hekelpunt bij dergelijke diensten. Van zodra je wil groeien met je bedrijf, wil je dat je website voor je gaat werken en begint te renderen. Het opzetten van automatische flows om je huidige klanten of nieuwe leads te bedienen is vaak niet mogelijk. Daarom is meestal beter om van in het begin te kiezen voor een leverancier, zoals Insiting, die je helpt de juiste keuzes te maken.

Volmondig: Ja! Elk bedrijf heeft een website nodig in deze tijd. Ben je een eenmanszaak, KMO of grotere organisatie? Je wil gevonden worden door je klanten. Wellicht staat er al informatie over je bedrijf online, ook al heb je geen website. Met je eigen website heb je tenminste controle over deze informatie.

Een website is tegenwoordig veel meer dan een online visitekaartje. Bedrijven gebruiken het om verschillende redenen:

 • Nieuwe klanten vinden
 • Klantendienst ontlasten door nuttige informatie aan te beiden
 • Bepaalde processen te autmatiseren
 • Inzicht te krijgen in hun doelpubliek
 • Producten of diensten online te verkopen
 • Offertes en facturen koppelen met boekhoudsysteem
 • Enzovoort

Als je website niet goed gevonden kan worden op Google, dan ligt er wellicht een technische oorzaak aan de basis. Eerst en vooral moet je website correct opgebouwd zijn. De achterliggende broncode van de website moet overzichtelijk zijn voor de zoekrobot van de zoekmachine. Daarnaast moet er op regelmatige basis een overzicht van alle pagina's doorgestuurd worden naar Google. Dit overzicht noemen we een "sitemap". Gelukkig kan dat tegenwoordig allemaal automatisch. De kans is groot dat je website aan deze zaken nog niet voldoet omdat niet alle websitebouwers op de hoogte zijn van de laatste trends in online marketing.

Naast de technische optimalisatie is er ook de inhoud van de website. Deze speelt de belangrijkste rol in de bepaling van de positie in de zoekresultaten. Bevat je website wel de informatie die mensen zoeken? Het is daarom aangeraden om een strategie te laten uitwerken door een ervaren websiteleverancier om je website beter te laten scoren in Google. Zij kunnen je begeleiden of de taak op zich nemen.

Goed nieuws! Je hebt het al druk genoeg met je kerntaken en het onderhouden van een website kan er niet meer bij. Je bent je alvast bewust van het nut van een website. De eerste stap is dus al gezet. Veel websitebureau's zullen de klant wijzen op dat zij verantwoordelijk zijn voor het succes van een website. Wij, bij Insiting, proberen mee te zoeken naar alternatieve oplossingen.

Wij zorgen namelijk steeds voor een website die er mooi uitziet maar vooral degelijk gebouwd is. Elke partij kan vanaf daar verder. Heb je zelf de tijd en de energie om de inhoud te verzorgen, dan is er een gebruiksvriendelijke interface die je daar bij helpt. Is de tijd er niet en wil je het uitbesteden. Dan kunnen wij of een externe partij van dezelfde interface gebruik maken om de content te optimaliseren. Laat je dus niet afschrikken door het werk dat zo'n website vraagt. Er is altijd een oplossing!