Smartphone mockups met designs door Insiting voor 888 Tripel Eight bier

Tripel Eight 888

Het collectief onder toezicht van Patrick Van Gompel en François Huysmans lanceerde recent hun nieuwe bier, 888 Tripel Eight. Ze namen contact op met Insiting om een totaalconcept uit te werken voor het bier met internationale uitstraling. Wij verzorgden alles van webdesign tot ontwikkeling op maat van hun ambities.

De uitdaging van dit project was om de website klaar te stomen voor de grote media-aandacht rond het bier. Het meertalig publiek moest gemakkelijk alle nodige informatie kunnen terugvinden die nodig was om van dit mooi Belgisch product een werelds succes te maken.

Diensten
Webdesign, webontwikkeling, CMS-integratie, webhosting, domeinnaam, mailbox configuratie, meertaligheid
Technologie
Wordpress, HTML5, Sass, JavaScript, Gulp, MySQL, PHP
Integraties
Mailgun, Google Universal Analytics, Mailchimp
Responsive design gevisualiseerd in allerlei populaire toestellen.
Responsive design gevisualiseerd in allerlei populaire toestellen.

Een elegant ontwerp dat overeind blijft op elk toestel

Om een breed doelpubliek te bereiken was het belangrijk om goed na te denken over het ontwerp. Voor zowel desktop computers als kleine smartphones moest er aan een aantal voorwaarden voldaan worden. De elegantie van het bier en het glas moest volledig tot zijn recht komen zonder in te boeten op informatiedichtheid.

Om gemakkelijk de juiste informatie aan te kunnen bieden aan journalisten en hebben we ervoor gezorgd dat er een goede verhouding bestaat tussen de layout en de tekstverloop van de verschillende ondersteunde talen. Het resultaat is dat je op elk scherm een aangename surfervaring ervaart.

Close up screenshot van de bierpagina.
Close up screenshot van de bierpagina.

Aandacht voor het product en de Chinese markt

Belangrijk voor het visueel ontwerp van de website was om het product mooi tot zijn recht te laten komen. We hebben ervoor gekozen om het ontwerp bewust eenvoudig te houden en met veel foto's te werken. Het elegante lettertype ondersteunt hierbij mooi de boodschap uit de foto's.

Van de internationale markt was China een van de grootste doelen. Naast de keuze om "888" in de naam en het logo te verwerken is er door de makers van het bier gekozen om veel met geel te werken. Beide zaken hebben een belangrijke symbolische waarde in de Chinese maatschappij. Wij hebben er gebruik van gemaakt om wat speelsheid en kleine details toe te voegen aan de website.

Persvoorstelling Tripel Eight 888 in het clubhuis Royal Yacht Club van België in Antwerpen.
Persvoorstelling Tripel Eight 888 in het clubhuis Royal Yacht Club van België in Antwerpen.

Grote media-aandacht voor persvoorstelling.

De website werd tijdig opgeleverd om onder grote belangstelling getoond te worden tijdens de voorstelling van het bier. Met zicht op de skyline van Antwerpen werd vanuit het Royal Yacht Club het bier en de website voorgesteld onder goedkeurend oog van burgemeester Bart De Wever.

Ondertussen zijn er verschillende artikels verschenen in binnenlandse en buitenlandse pers met onder meer enkele eervolle vermeldingen in Het Laatste Nieuws, De Gazet Van Antwerpen, Het Nieuwsblad, ATV en vele meer. Wij zijn in ieder geval trots dat we mee hebben kunnen werken aan dit mooie project!