Bureau van een online marketeer. Op de bureau ligt een laptop met gegevens en grafieken op het scherm, een notiebookje en een illustratie.

20 essentiële tips voor een eerste plaats op Google

1. Begin met een specifieke doelgroep

Probeer niet meteen een groot publiek te bereiken. Start met een specifieke doelgroep en bouw stilletjes op. Meet het succes van je zoekwoorden en verstevig eerst je positie hierin.

2. Val op met eigen afbeeldingen

Wil je een pagina opvrolijken met een afbeelding? Probeer zelf eens een unieke afbeelding te maken, die nog niet terug te vinden is op het internet. Neem je smartphone of camera en neem een relevante foto.

3. Grote afbeeldingen vertragen je website het meest

Laadt je site traag? Kijk eerst eens of je de afbeeldingen niet kan optimaliseren. Er zijn verschillende apps op de markt om je afbeeldingen te verkleinen en te optimaliseren. (vb: imageoptim).

4. Ga na of je meer succes hebt in bepaalde seizoenen.

Controleer regelmatig je doelpubliek met Google Analytics en let op terugkerende patronen. Het is best mogelijk dat je afhankelijk van het seizoen andere mensen bereikt. Als dat zo is, hou hier dan rekening mee in je SEO-campagnes.

5. Ga na hoe mensen zoeken naar jouw type bedrijf

Stel deze simpele vraag aan vrienden en familie. “Met welke zoekwoorden zou je mijn bedrijf zoeken op Google?”. Pro tip: Durf vreemde mensen aan te spreken met deze vraag en breidt zo je doelpubliek uit!

6. Start je een bedrijf? Doe eerst wat research naar goede zoekwoorden

Op zoek naar een goede bedrijfsnaam? Doe eerst wat research in jouw sector naar de juiste zoekwoorden en kijk of je wat kan verwerken in je nieuwe naam. Zo kan je al meteen met een voorsprong beginnen aan je nieuw avontuur.

7. Start klein en vertrek vanuit je eigen sterkte

Ga niet onmiddellijk de zoekwoordenstrijd aan met je concurrenten. Verstevig eerst je eigen positie rond gerelateerde zoekwoorden en win stap voor stap terrein op andere bedrijven.

Laatste artikels
Bureau met stoel en rekenmachine Hoeveel kost een professionele website?
Een professionele website kost 3000 EUR… of een beetje meer of een beetje minder. Hoeveel is het nu eigenlijk? Het saaie antwoord is: “Het hangt er van af”. Je kan veel kanten uitgaan met je website. Sommige ondernemers hebben voldoende aan een eenvoudige contactpagina. Anderen..
Bureau met laptop en accessoires 7 essentiële tips voor een eerste plaats op Google
Een eerste plek verzilveren op Google is niet eenvoudig. Veel online marketeers zullen je als bedrijf overtuigen van snelle resultaten terwijl niemand je dit kan garanderen. Er zijn nog steeds bedrijven die met duistere constructies je website meteen op plaats 1 kunnen zetten.
Contacteer ons
Wil je een offerte aanvragen of wil je gewoon even bij ons in Hoogstraten op de koffie komen? Laat hieronder je gegevens achter en wij nemen contact met je op voor een vrijblijvende afspraak.
*Je gegevens worden enkel gebruikt om contact met je op te nemen. Deze gegevens worden nergens bijgehouden en zullen nooit voor marketingdoeleinden gedeeld of gebruikt worden.